Hint Kınası

Kına ismini bitkisinden almaktadır. Kınanın ilk olarak, süsleme amacından önce çöl insanları tarafından serinlemek için kullanılmaktaydı. Çöl insanları bu bitki yaprağını ezerek çamurla karıştırdılar ve elde ettikleri karşıma ayaklarını ve ellerini batırdılar Bu şekilde cild üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturan çöl sıcaklığı karşısında cilde daha bir dayanıklılık sağlamaktaydı. Ancak ellerin her tarafına yapılması yerine sadece avuç içinin (ortasının özellikle) yapılması ve bununda kişiye bir serinlik duygusu vermesi sayesinde, daha farklı bir amaçla da kullanılmaya başlanmıştır.

Hint Kınasının Çeşitleri

/

Taş Kınası: Özellikle ortadoğu ülkelerinde kullanılan ve siyah bir taşın öğütülmesinden elde edilen ( taşı) ile aynı özelliklere sahip değildir. Her ne kadar olarak da bilinse de. Ve cilde olan etkisi açısından da gerçek gibi bir faydası da yoktur. Bu bakımdan ülkemizde taş olarak da bilinenin gerçek ile bir alakası yoktur. Renkli : Kına, asla mavi, sarı, yeşil, mor veya siyah değildir.Cilteki bu farklı renkler boyadan ileri gelir. Böyle bir durumda kullanılan boyanın niteliği önemlidir. Kullanılanın içinde boya maddesinin varolup olmağının en önemli belirtisi ise en kaba biçimde kokusundan anlaşılabilmektedir. Ceviz ve Kına: Bir çok halkta hazırlanırken karşımın içine ceviz kabuğunun tozu veya kaynatılmış ceviz kabuğunun suyu karıştırılır. Bundaki amaç nın daha yoğun ve koyu bir renk tonu vermesi içindir. Ancak pek çok insan cildinin de cevize karşı alerjik reaksiyonlar gösterdiği de bilinmektedir. O yüzden ceviz kullanılırken dikkat edilmelidir. Siyah Kına: Siyah veya Hint kınası olarak da olarak da bilinen ve çoğunlukla aktarlarda rahatça bulunanların hiçbiri gerçek değildir. Ana olarak boya katkılı maddelerdir.

Hint Kınasının Yararları

Isıyı Dağıtır Sinirlerin yatışmasına ve sakinleşmesine yardımcı olur. Vücut sistemine zarar vermez Deriyi tahriş etmez Anti-allerjiktir Ayrıca, saç boyamada kullanılan kına, doğal bir parlaklık ve dolgunluk verir, kepeği önler , beyaz saçları kapatır.

Özel Kına Gecelerinizde Hizmet Veriyoruz

hakkımızda

Dövme ve kalıcı makyaj sanatçısı Meryem, 14.09.1960'ta İran'da doğmuştur. 1980 yılında İran'da Alman asıllı bir firmadan güzellik uzmanlığı ve vücut süsleme sanatına dair eğitimini alarak Türkiye'ye gelmiştir ve 1987'den beri 22 yıldır Türkiye'de dövme ve kalıcı makyaj sanatı ile ilgili hizmet vermektedir.

kontak

İstiklal Caddesi Hazzopolo No:116-F Beyoğlu,Taksim

Not:Galatasaray Lisesi, Zara mağazası karşısındaki geçitteyiz.

Telefon: 0212 251 57 80

Mobile: 0532 595 91 39

E-mail: [email protected]