Dövme ve Tattoo

Dövme, (tattoo) kimi zaman bir harf, bir isim ya da bir sembol olarak karşımıza çıkar. İnsanların dövme yapma amacı belki duygularını dışa vurum belkide süs ya da gösteriş amaçlıdır. Ama dövmenin çok eski zamanlardan beri insanoğlunun kendini ifade etme sanatı ya da yöntemi olduğu bir gerçektir. Dövme, deri tarafından tümüyle yok edilemeyen bir boyanın bir teknikle alt deri yüzeyine kadar işlemesiyle oluşur. Alt deriye ulaşmak için kullanılan makine sivri ucuyla vücuda küçük delikler ve yarıklar oluşturur. Açılan bu delik ve yarıklara makine ile boya maddesi enjekte edilir. İyi bir dövmeye sahip olmak için ilk adım olan iyi bir sanatçıya dövmenizi yaptırmak kadar yaptırdıktan sonra bu çalışmayı korumakta - bakmakta çok önemlidir. Çünkü dövmenize ne kadar bakarsanız o kadar dikkat çeker ve daha iyi görünür. Dövme çalışmalarımız ve diğer dövme resimleri için galeri bölümümüze bakınız.

Dövme Silme ve Düzeltme

/

Dövme silme işlemi Stütyomuzda uygulanmaktadır.Hatalı , Bozuk veya Tahriş olmuş dövmelerinizi düzeltiyoruz.özel garantili Geçici dövme yapıyoruz.

Dövmenin Tarihçesi

Tattoo , Dövme ya da Doğu ve Güneydoğu'daki adıyla deq/dakı Kalıcı bir boya maddesinin belirli bir teknikle alt deri yüzeyine işlenmesidir. İnsan bedeninin farklı malzemeler kullanılarak değişik yollarla süslenmesinin farklı anlamları vardır.Bu tarz süslemenin tarihi de çok eski çağlara kadar uzanır. Avusturya- İtalya sınırındaki dağlarda bulunan "Buz Adam" ın dövmeli olduğu ekim 1991'de Prof.Kindler Spindler tarafından açıklandı.Muhtemelen İ.Ö 10 bin ile 38 bin yılları arasında tarihleniyor.Japonlardaki balçıktan dövmelerin tarihi İ.Ö 5 bin yıldan daha eskidir.Kamış ve yaprak boyasıyla yapılmış Mısır mumyalarındaki dövmeler ise İ.Ö 2000 li yıllara aitti. Hunlara ait Pazırık Kurganı'ndaki bulgular, asil ve kahraman kişilerin dövme yaptırdıklarının kanıtıdır.Bu gelenek Kazak ve Kırgızlarda devam edegelmiştir. Antik Trak kavmi dövmeyi asalet nişanesi sayarken, eski Yunanlılar nezninde bu,ahlaksızlık damgası gibiydi.Amerika kıtasında yerliler arasında dövme yaptırma işlemi çok yaygındı.Cezayirli gemiciler aracılığıyla Osmanlı denizcileri arasında yaygınlaşan dövme, 17.yy dan itibaren yeniçerilere bağlı bulundukları "orta"yı (bölük) simgelemek amacıyla yaptırılıyordu. Bazı ortadoğu kavimleri 12.yy da yılan ve timsahlardan korunmak için bedenlerine deniz canavarı yaptırırken,19.yy Avrupa'sındaki dövmeler, ağırlıklı biçimde amblem değeri taşıyordu. Antropologlara göre dövmeler ilahi güçlerle özdeşeleşme sembolü, asalet nişanesi, aşk vaadi, bir topluluğa mesubiyet simgesi, bireysel kimlik, güç ve kudret işareti,uğur, kem gözlerden ve musibetten korunma, gizemlilik alameti, aşağılama ve dışlama damgası olarak kullanılmaktadır. Günümüzde teknik, malzeme ve desen açısından modernleşen dövme din, dil, ırk ayırt etmeksizin tüm dünyada yaygınlığını sürdürmektedir.

Yara İzlerinin Kapanması

Yanıklar veya kesikler gibi yara izleri, dövme uygulaması ile kapatılabilir.Bu yara izleri, ten renginde doğal boyalar kullanılarak belirli bir seviyeye kadar kapatılır.
/

Hizmetlerimiz

hakkımızda

Dövme ve kalıcı makyaj sanatçısı Meryem, 14.09.1960'ta İran'da doğmuştur. 1980 yılında İran'da Alman asıllı bir firmadan güzellik uzmanlığı ve vücut süsleme sanatına dair eğitimini alarak Türkiye'ye gelmiştir ve 1987'den beri 22 yıldır Türkiye'de dövme ve kalıcı makyaj sanatı ile ilgili hizmet vermektedir.

kontak

İstiklal Caddesi Hazzopolo No:116-F Beyoğlu,Taksim

Not:Galatasaray Lisesi, Zara mağazası karşısındaki geçitteyiz.

Telefon: 0212 251 57 80

Mobile: 0532 595 91 39

E-mail: [email protected]